Sommerens tur gikk til Skare, Utne, Vines, Jondal, Tørvikbygd, Øystese, Norheimsund, Tysnes, Reksteren og hjem via Stord.

 

Startet med raskeste veien inn til Skare for å se litt på steder der slekten kommer fra. 

Anitas farfar drev hotell både i Odda sentrum og like ved Låtefossen. Han hadde hytte på en ørliten holme i Låtevatnet:

Litt lengre oppover veien fant vi "Kanonen på Skare":

Litt "forskning" forteller at kanonen neppe var aktivt med i 2. verdenskrig men den står nå som et minnesmerke etter krigen uansett...

Videre gikk veien på vestsiden av Sørfjorden via Utne og til en natt like ved Hardanger Motocross Klubb på Svartveit. Neste natt på kaien i Vines:

Videre gikk veien til Jondal med ferje til Tørvikbygd, Øystese og tilbake til Norheimsund:

Neste etappe gikk til min mors hjemsted: Sætravika på Tysnes, en svipp nedom kaien på Godøysund og videre til Bruntveit på Reksteren:

Der forhørte vi oss om hvor mitt søskenbarn holdt til og ble loset på rett vei nesten fram og med et spørsmål til kom vi oss hele veien fram. Fikk oss 6-7 koselige timer med kaffe og nystekte vafler før vi kjørte videre til en tilfeldig og godt egnet plass like ved veien der vi overnattet:

Neste dag gikk veien hjem over Stord...

Mye av veiene fra Utne til Stord var av god kvalitet, men smale og svingete. Det ble til sammen noen kilometer på veier som var såpass smale at det bare var så vidt jeg kunne se begge hvitstripene i speilene samtidig... Møtte en god del trafikk men med hyppige møteplasser og velvillige folk gikk det veldig fint å passere. Hele ruten ser slik ut:

En liten generaltabbe underveis... Ned mot kaien på Godøysund var der trangt med masse biler parkert og bratt... Vår bobil er ikke giret for å kunne rygge i motbakke så vi endte opp på Gåsavik kai. Det var en smule mindre kai enn jeg kunne huske fra barndommen men med litt fram og tilbake gikk det greit å få snudd en 8.34 meter bobil på en 6.7 meter bred kai...