Vi holder oss for det meste i mer eller mindre nærområdet og denne uken gikk turen til Jæren.

 

Første stopp ble på Grødalandstunet Gardsmuseum for her er en grei og flat parkeringsplass litt øde og et stykke unna hovedveien.

De har noen litt mer forseggjorte dørhåndtak enn det jeg har på Eldhuset mitt, samme patent men i en litt annen klasse likevel:

Deretter ble det knallgod middag med sosekjøtt kjøpt med Too-Good-To-Go på Kafè Ståvå på Vigrestad:

Turen gikk deretter til Nærbø og nok et koselig besøk hos tidligere kollega og venn. Et flott gardstun bygget i slutten av 1900-tallet.

Som vanlig ble vi godt mottatt og et lite døgn forsvant fort...

Deretter ble det nok en tur til Kafè Ståvå på Vigrestad for middag og også en tur innom Vigrestad Konditori for litt bakerisnacks.

Der stod også en begravelse på programmet så vi måtte sette kursen nordover igjen og havnet på Selestranden. Kun et svært lite område var lovlig for bobil men det var tilstrekkelig for oss:

Så ble det å ta unna begravelse, trivelig prat med folk jeg bare hadde hørt om tidligere, hente litt ting og tang gitt bort på finn.no og overnatting på IKEA Forus før vi satte kursen til Dale ex Galehus. Ned til kaien var der trangt og svært begrenset med horisontal parkeringsplass men akkurat da vi kom var der tomt så det gikk greit:

Selve kaien er stengt for trafikk og der var VELDIG mange sportsfiskere som kom og gikk til langt på natt og startet opp igjen grytidlig neste morgen. De fleste kom i egen bil så periodevis var det veldig fullt men stille og fredelig likevel. Vi fant det lurest å stikke derfra i et øyeblikk da plassen var tilnærmet tom slik at vi var sikker på å "slippe ut"... I mangel på bedre ideer havnet vi på IKEA Forus igjen. Ikke den mest sjarmerende plassen vi har vært men helt ok for en natt når vi ikke har andre planer.

...og snipp snapp snute, slik ble vår reiserute: